arrow_drop_up arrow_drop_down

Verlies van een kind, partner of dierbare

Persoonlijke, ervaringsdeskundige en professionele begeleiding

De impact van verlies

De impact en gevolgen van ingrijpend verlies is groot, zowel in je dagelijks leven als op je werk. Wanneer je hierbij voldoende steun krijgt is dat heel fijn en waardevol. Het kan ook zijn dat er meer hulp nodig is, bijvoorbeeld doordat:

  • De nieuwe werkelijkheid je leven uit balans en evenwicht heeft gebracht.
  • Vooruitzien moeilijk is en het verlies je beperkt in het dagelijks leven. 
  • Je een zware druk voelt om aan je verantwoordelijkheden te voldoen.

Hoe ga je verder na verlies?

In mijn praktijk bespreek ik het verlies van een kind, broer, zus, ouder, partner of dierbare. Dit kan kort of langer geleden zijn. Het vraagt tijd om te leren leven met verlies. Er is verdriet, gemis, heimwee, er kunnen gevoelens van hopeloosheid zijn, verborgen verlies of schuldgevoelens; eerder verlies kan weer voelbaar zijn.

Een nieuwe uitdaging creëren

Wanneer het niet lukt om werk en dagelijkse activiteiten weer op te pakken na verlies, dan is het goed om hierover te praten en hulp te zoeken. In mijn Praktijk voor verlies en veranderwensen heb ik hiervoor het jaarprogramma 'Creëer een bloeiend leven' ontwikkeld, dit wordt afgestemd op jouw situatie. Wil je liever eerst in je eigen omgeving een stap vooruit maken, dan is er het online programma Ontdek Nieuw Perspectief.

Hoop en nieuw perspectief

Een positieve verandering op een gewenst gebied biedt hoop en nieuw perspectief. Een leven waarbij er erkenning is van jouw verlies, maar ook aandacht, bewust beleven en ervaren van wat goed is en wat je verder helpt. Hierover in gesprek gaan geeft helderheid in wat je wil of hoe je dit vorm kan geven.

Hoe ik jou kan helpen

Speciaal voor nabestaanden heb ik het jaarprogramma 'Creëer een bloeiend leven' ontwikkeld. Dit programma helpt bij het leren leven met verlies: het geeft bemoediging, inspiratie en nieuw perspectief. Het maakt écht een verschil en is van grote waarde voor je welzijn, gezin, relaties en werk.

Wat vertellen cliënten

Ik ben er voor mijzelf sterker door geworden. De gesprekken motiveerden mij om stappen te zetten. Bij Vera kreeg ik écht gehoor, écht erkenning op basis van ervaring. Dit heeft mij veel gegeven en ik heb meer energie, rust en evenwicht.
Cliëntreactie
De gesprekken hielpen mij het verhaal te normaliseren. Gevoelens mogen er zijn, ik mag mijzelf zijn. Ik sta nu verder en heb meer kracht en energie. Ik beveel Vera van harte aan. Het is een totaalgevoel. Wat maakt iemand tot een goede hulpverlener? Levenswijsheid, deskundigheid, samenhang in gesprekken en begeleiding, het is én én én!
Cliëntreactie
Mooie overgangen van luisteren en praten. Je gunt mij de tijd om te praten en te luisteren. Ik voel mij echt een persoon en geen nummer. Ik sta een stuk sterker in mijn schoenen, je kan het aan mij zien. Tip voor anderen: ‘Sta open voor de dingen die gezegd worden. Praat erover. Als je eenmaal praat laat je zoveel los. Over de reacties denk je na.
Cliëntreactie

Wil je meer weten?

Wil jij graag die positieve stap vooruit zetten? Twijfel niet, ik ga graag met jou in gesprek om jouw situatie en de mogelijkheden te bespreken. Het wordt als fijn en helpend ervaren. Het is een eerste stap naar een belangrijke en waardevolle verandering in je leven. Er is aandacht voor jouw veranderwensen. Meld je nu aan voor het gratis en vrijblijvend perspectiefgesprek. Het zal je inzicht en inspiratie geven op een goed vervolg naar nieuw toekomstperspectief. Dat is wat ik jou ook gun na ingrijpend verlies en alle gevolgen die dit voor jou heeft!