arrow_drop_up arrow_drop_down

Creëer een bloeiend leven

Ontdek nieuw perspectief na ingrijpend verlies en krijg weer zin in het leven

Werk & dagelijkse activiteiten

Energiek je dagelijkse werk en activiteiten weer oppakken.

Nieuw toekomstperspectief

Creëer een inspirerend vooruitzicht waarbij jij je fijn voelt,

Gebruik je talenten

Bereik jouw gewenste doelen en krijg weer zin in het leven.

Hoe ga je verder als de wereld voor jou 'stilstaat.'

Na het overlijden van onze geliefde zoon Sjoerd heb ik een nieuwe invulling aan mijn leven gegeven. Ik volgde de opleiding tot maatschappelijk werker met een verdieping in trauma en verlies. Aansluitend heb ik mijn Praktijk voor verlies en veranderwensen opgezet. De combinatie van ervaringsdeskundigheid met een professionele opleiding versterken de hulpverlening. Ik ervaar steeds weer opnieuw hoe waardevol en betekenisvol dit is. Naast de persoonlijke gesprekken en begeleiding vind ik het een mooie en bijzondere aanvulling om mijn kennis en steun ook online aan te bieden. Zelf had ik zo’n programma graag doorlopen, maar dat bestond toen nog niet. Het online programma, dat onderdeel is van het jaarprogramma, heb ik ontwikkelt met mijn eigen ervaringen in gedachten. Mijn professionele achtergrond geven invulling aan de kennis en structuur. Kennis draagt bij aan inzichten. Inzichten die handvatten en perspectief bieden om verder te gaan.

Mijn oplossing: ontdek nieuw perspectief en creëer een bloeiend leven.

Het jaarprogramma 'Creëer een bloeiend leven' helpt jou je leven weer fijn en betekenisvol te maken. Het is een weg terug naar vreugde en plezier door het verlies en de rouw heen. Het is leren leven met en-en: aandacht voor gemis naast de goede dingen die er ook zijn.

Na verlies kunnen na korte óf langere tijd wensen ontstaan om werk of dagelijkse activiteiten te veranderen. Nieuw verlies kan ook weer eerder verlies voelbaar maken of door een stapeling van gebeurtenissen ben jij uit balans en voel jij je niet goed. De huidige situatie sluit niet meer aan op wie jij nu bent.

Je wil graag 'de draad' weer oppakken, maar waar hij 'gebroken' is moet toch een nieuwe verbinding komen. Je gevoel geeft aan dat het goed is om nu in gesprek te gaan met iemand die begrijpt waar jij het over hebt.

Een fijne samenwerking met mooie waardevolle resultaten die écht een verschil maken.

Ik ben er voor mijzelf sterker door geworden. De gesprekken motiveerden mij om stappen te zetten. Bij Vera kreeg ik écht gehoor, écht erkenning op basis van ervaring. Dit heeft mij veel gegeven en ik heb meer energie, rust en evenwicht.
Cliëntreactie
De gesprekken hielpen mij het verhaal te normaliseren. Gevoelens mogen er zijn, ik mag mijzelf zijn. Ik sta nu verder en heb meer kracht en energie. Ik beveel Vera van harte aan. Het is een totaalgevoel. Wat maakt iemand tot een goede hulpverlener? Levenswijsheid, deskundigheid, samenhang in gesprekken en begeleiding, het is én én én.
Cliëntreactie
Mooie overgangen van luisteren en praten. Je gunt mij de tijd om te praten en te luisteren. Ik voel mij echt een persoon en geen nummer. Ik sta een stuk sterker in mijn schoenen, je kan het aan mij zien. Tip voor anderen: ‘Sta open voor de dingen die gezegd worden. Praat erover. Als je eenmaal praat laat je zoveel los. Over de reacties denk je na.
Cliëntreactie

Wat kun je verwachten van het jaarprogramma

Positieve verandering

Als je een positieve verandering wil in je leven, werk of dagelijkse activiteiten.

Bloeiend leven

Creëer een bloeiend leven waarin jij je fijn voelt met toekomstperspectief.

Talenten gebruiken

Bereik een betekenisvol leven door je talenten te gebruiken.

In balans en evenwicht

Je wil je weer sterk, in balans en evenwichtig voelen.

Energievol met daadkracht

Je wil genoeg energie hebben om je idealen waar te maken.

Leren leven met verlies

Je wil leren leven met je verlies, waarbij er ook weer ruimte is voor ontspanning en plezier.

Samen doorlopen wij 2 modules

Ga jij de uitdaging aan waardoor nieuw perspectief ontstaat? Ben jij gemotiveerd om hieraan te werken? Dan ga ik graag met jou in gesprek. Je hoeft het niet alleen te doen!

Hieronder vind je informatie over de twee modules. De online informatie (module 1) krijg je naast de gesprekken en begeleiding (module 2).  Beide  sluiten aan op jouw situatie, doel en veranderwens. Maatwerk zorgt voor resultaat én nieuw toekomstperspectief.
Het programma is niet alleen heel goed en zinvol om te volgen, verrassende extra's maken het ook leuk, inspirerend én geven nieuwe energie!

Module 1: Online programma 'Ontdek Nieuw Perspectief'

Stap 1: Het maken van de juiste start 

Hoe werkt het en wat is van belang om goed van start te gaan zodat het beste resultaat wordt behaald.

Stap 2: Informatie over rouw en verlies

Informatie over verlies en verder gaan. Wat is belangrijk om ook aandacht aan te geven.

Stap 3: Leer een nieuwe visie
Hierin leer je over de nieuwe visie op rouw. Er wordt ingegaan op herinneringen, eigen kracht en herstel.
Stap 4: Grenzen  bewaken
Er komt veel op je af na verlies. Hoe bewaak je hierbij je eigen grenzen en zorg je goed voor jezelf.

Stap 5: Omgaan met heimwee en verdriet

Na verlies loslaten en 'anders leren vasthouden.' Op welke manier ga je om met heimwee en gemis.
Stap 6: Veranderingen
Aanpassen aan veranderingen. Hoe doe je dat, wat helpt daarbij en waar moet je op letten.
Stap 7: Nieuwe inzichten

Nieuwe inzichten die nieuw perspectief bieden. De focus wordt gelegd op wat jij wil en belangrijk vindt. 


Cliëntreactie

Eindelijk kon ik het delen met iemand anders

Het hielp mij erover te praten. Het te delen met iemand die mijn verlies echt begreep. Ik was anders niet zover gekomen.

Module 2: Creëer een bloeiend leven


Persoonlijke gesprekken waarbij jouw situatie en veranderwensen op de voorgrond staan.

Persoonlijke gesprekken en e-coaching krijgen hierbij alle ruimte. Zij worden afgestemd op jouw situatie en maken écht verschil. Levenswijsheden dragen bij aan een bijzonder inspirerend klimaat.
Is reizen voor jou lastig, dan kan het programma ook geheel online gevolgd worden (Skype, Zoom). In het jaarprogramma is alle gelegenheid om in een prettig tempo, doelgericht te werken aan een goed en duurzaam resultaat. Er is tijd én aandacht voor jou!

6 Onderdelen waar wij samen aan werken in module 2

Onderdeel 1
Intakegesprek

Het intakegesprek vormt een goede basis om achtergronden duidelijk te krijgen. Tijdens het gesprek vindt er inventarisatie van veranderwensen plaats. Helderheid zorgt voor een goede afstemming en begin!

Onderdeel 2
Zeven gesprekken

Tijdens de begeleidingsgesprekken (60 min.) worden keuzes bepaald. Er vindt optimalisatie van het doel plaats om het beste resultaat te behalen. Er is aandacht voor de regie en de eigen kracht.

Onderdeel 3
Twee VIP-momenten

Er is een tussentijdse én eindevaluatie op een mooie locatie in Delft. Volg je het gehele programma online, dan doen we dit via Zoom. Waar sta je nu en hoe ga je verder. Concrete en haalbare stappen worden gedefinieerd.

Onderdeel 4

5 telefonische sessies

Tijdens deze coachingsessies worden vragen en resultaten besproken. Er wordt gekeken naar werkwijze, obstakels, mindset en ervaringen. Wat werkt en wat niet.
Wat is de beste volgende stap.

Onderdeel 5
E-coaching

Er is gelegenheid voor vragen via e-mail. Dit is ook fijn voor perioden waarbij verlies meer aanwezig is en aandacht vraagt. Hierdoor hoef je ook  niet alleen te 'worstelen' op momenten die niet meevallen.

Onderdeel 6
Follow-up gesprek

Na afronding van het programma krijg je binnen drie maanden na afloop een follow-up gesprek. Dit waardevolle gesprek zorgt voor vasthouden van het resultaat en biedt duurzaam perspectief.

Cliëntreactie

Ik ben er voor mijzelf sterker door geworden.

De gesprekken motiveerden mij om stappen te zetten. Bij Vera kreeg ik écht gehoor, écht erkenning op basis van ervaring. Dit heeft mij veel gegeven en ik heb meer energie, rust en evenwicht.

Start met een vrijblijvend perspectiefgesprek

Ik ga graag met jou in gesprek en gun jou dat bloeiende leven. Hierin heb jij leren leven met verlies, waarbij er ook ruimte is voor goede en fijne momenten. Je ervaart weer betekenis in je werk en dagelijks leven en hebt oog voor wat ertoe doet.